(ВІДЕО) Прикордонники вшановують пам'ять Героїв

НАЗАД
23 травня 2020 12:06

Сьогодні, у Свято Героїв, вшануймо тих, хто боровся за Українську Державу.

В усі часи – від Княжої доби й до тепер. Свято неофіційне, та від цього не менш шановане. Нового сенсу йому дала відсіч російській агресії проти України з 2014 року. Сотні тисяч українців стали на захист країни. Чимало заплатили найвищу ціну, серед них і 70 прикордонників.

Свято Героїв запровадили у 1941 році в пам'ять про Євгена Коновальця, якого 23 травня 1938 року підступно вбив кремлівський агент (який згодом отримав генеральське звання та високу посаду в КДБ). Також у травні пішли з життя інші герої того часу: Микола Міхновський, Симон Петлюра.

До речі, відеоролик знято у Чернівецькому прикордонному загоні, який має ім’я соратника та підлеглого Головного Отамана Петлюри – останнього керманича Кордонної охорони УНР генерал-хорунжого Олександра Пилькевича. Напередодні в загоні (та загалом в Держприкордонслужбі) відзначили 140-у річницю з дня народження Отамана Пилькевича.

До відзначення Дня Героїв долучається увесь персонал Державної прикордонної служби України, згадуючи та вшановуючи пам'ять тих героїв, які віддали своє життя за Україну.

Зокрема, прикордонники Луганського загону у селі Можняківка Новопсковського району, біля Гайдамацької могили, вшанували пам'ять Героїв Запорізького корпусу, Небесної сотні та усіх, хто загинув на сході України, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії. Слід зазначити, що бійці Запорозького корпусу армії УНР у 1918 році фактично виконували функції прикордонників та захищали терени на той час Української Народної Республіки.

А військовослужбовці Білгород-Дністровського загону разом з рідними загиблих воїнів-прикордонників започаткували Алею Пам’яті Героїв. На території загону, біля Стели Пам’яті, було висаджено 28 кущів винограду. Військовий капелан Іван Гуменюк провів панахиду за загиблими та благословив започатковану справу.

Вшановуючи минуле – ми будуємо майбутнє!

Також сьогодні в Україні своє професійне свято відзначають військовослужбовці морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ.

Тож вітаємо морських піхотинців з Днем морської піхоти України!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси